Vad är microcement?

Microcement har blivit populärt inom heminredning, när man vill skapa en mer rå och urban look. Microcement, som även kallas microbetong, är i grund och botten cementpulver och vatten som tillsätts färgpigment. Microcementen är ett mindre lager av cement, som kan påföras i stort sett alla typer av ytor. Microcement används särskilt som beläggning på golv, men kan även användas till väggar, trappor, bordsskivor och i badrum.

Microcement läggs i regel i flera lager. Medan det första lagret har som syfte att skydda den mekaniska styrkan, säkrar det sista lagret den kemiska styrkan.

Fördelar med microcement:

  • Microcement är förhållandevis billigt att lägga, och det kan använda både inomhus och utomhus.
  • Det kan användas på både väggar och golv i badrum och i kök.
  • Det är dessutom slitstarkt och går att få i en mängd olika färger.
  • Microcement bygger endast 3-4 mm
  • Går att applicera direkt på befintligt kakel/klinker och plastmatta.
  • Kostnadseffektivt då man slipper att riva det gamla.

Microcement gör-det-själv ?

Microcement är inte något som gör-det-självaren bara kan kasta sig över. Därför rekommenderar flera tillverkare alltid att man låter en fackman utföra arbetet.

Microcement med färg

Microcementens färger begränsar sig inte enbart till de grå nyanserna, som vi ofta förknippar med cement. Möjligheterna är många när du ska välja färg på microcement. Färgen på microcement beror naturligtvis på urvalet hos varje enskild tillverkare. Vår microcement går att få i 980 olika färger utifrån en ncs karta.